Blåbärspaj med kokostäcke
|
Ljuvligt god blåbärspaj med fin smak av mandel och kokos. Servera gärna med vaniljglass. Glutenfri.
|

|
Kategori: desserter
Portioner: 6
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
50 g smör eller margarin
2 äggvitor
1 dl socker
2 dl kokosflingor
2 dl mandelmjöl
1 bittermandel, finriven
5 dl blåbär
1 msk potatismjöl
|
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret, låt svalna.
Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning till en blank styv smet. Vänd varsamt ner kokosflingor, mandelmjöl och finriven bittermandel.
Tillsätt det ljumma matfettet och vänd åter varsamt smeten slät.
Strö ut blåbären i en ugnsfast form, cirka 21 centimeter. Sikta över potatismjölet och vänd om lite slarvigt så att bären blir lätt mjölade. Klicka över smeten.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
Recept från tidningen Allers Trädgård 2019 (gör-det-själv-special) Irene Ingelmark.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-09-01 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|