Trekålspytt i ugn
|
Rostad kål är en riktig delikatess - svårt att tro att något så enkelt kan smaka så fantastiskt!
|

|
Kategori: tillbehör
Portioner: 4
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
400 g savojkål
400 g rödkål
250 g fänkål
2-3 morötter
1 purjolök
1 msk marockansk kryddblandning
2-3 msk olivolja
|
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C.
Skär kålsorterna i grova bitar och strimlor. Skala morötterna och skär dem i sneda skivor, cirka 1 centimeter tjocka. Skölj och ansa purjolöken, skär i 3 centimeter breda skivor.
Bred ut alla grönsaker i en långpanna. Strö över kryddblandningen och ringla över olivolja. Rosta i nedre delen av ugnen, cirka 20 minuter. Rör gärna om en gång under tiden.
Recept från tidningen Allers Trädgård 2019 (gör-det-själv-special)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-09-01 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|