Rosmarindoftande fänkål
|
Inlagd fänkål smakar extra gott till stekt kyckling. Den milda lakritssmaken har fått sällskap av flera smakrika kryddor.
|

|
Kategori: tillbehör
Portioner: 8
Tid: ca
20 minuter
Ingredienser
1 kg fänkål, gärna så små som möjligt
6 dl rapsolja, ekologisk
2 msk spiskumminfrö
3 msk korianderfrö
2 kvistar rosmarin
|
Tillagning
Dela fänkålen i klyftor och lägg ner dem i rena och väl sköljda glasburkar.
Koka ihop en lag av olja, spiskummin- och korianderfrön. Ta grytan från plattan och lägg i rosmarinkvistarna.
Låt lagen svalna och häll lagen över fänkålen. Förslut locket ordentligt och placera burkarna svalt, eventuellt i kylskåpet.
Recept från tidningen Allers Trädgård #9 - 2019
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-09-01 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|