Lasagne med bönor och fetaost
|
Den här lasagnen får även den mest inbitne köttätare att uppskatta vegetarisk mat.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 6
Tid: ca
1 timme och 10 minuter
Ingredienser
300 g bladspenat, färsk
2 vitlöksklyftor, hackade
1 ½ tsk spiskummin
olivolja
150 g aprikoser, torkade
ca 12 lasagneplattor
200 g fetaost
2 dl ost, riven
TOMATSÅS
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 brk krossade tomater (400 g)
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk oregano
1 krm chiliflakes
flingsalt
1 brk kidneybönor (400 g)
VIT SÅS
75 g smör
¾ dl vetemjöl
8 dl mjölk
flingsalt
nymald peppar
|
Tillagning
Tomatsås: Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, buljong och kryddor. Koka under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt. Blanda ner sköljda och avrunna bönor.
Vit sås: Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
Spenaten: Skölj spenaten och fräs hastigt tillsammans med vitlök och spiskummin i olivolja. Strimla aprikoserna och blanda i.
Montera lasagnen: Sätt ugnen på 200°C. Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, spenat, smulad fetaost och tomatsås. Börja och avsluta med en vita såsen. Strö över riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
Recept från DN 2019-08-24 (Caroline Hofberg)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-08-25 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|