Hallon- och kardemummapaj
|
En smaskig paj som också går att fylla med till exempel blåbär eller äpple. Pajskalet kan förberedas.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 10
Tid: ca
50 minuter
Ingredienser
Pajskal:
100 g smör
3 dl (150 g) vetemjöl
1 dl (50 g) florsocker
1 ägg
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör
5 ägg
200 g hallon
Strössel:
100 g mandelmassa
100 g smör
1 dl (100 g) socker
3 dl (150 g) vetemjöl
1 msk kardemumma, finmalen
|
Tillagning
Pajskal:
Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Blanda alla ingredienser till en deg, ju mindre du knådar degen desto bättre blir pajskalet. Tryck ut degen lagom tjockt i formen.
Fyllning:
Ställ fram smör och ägg så att de blir rumsvarma, annars är det lätt att fyllningen skär sig. Om det ändå händer kan du värma den lite, gärna i mikron, och därefter fortsätta röra i den. Då brukar den gå ihop med smöret till en smidig deg, tillsätt äggen ett i taget och låt det blir en slät blandning.
Strössel:
Blanda ihop med hjälp av fingertopparna till en smulig blandning.
Montering:
Sätt ugnen på 150°C. Fyll det ogräddade pajskalet med fyllning till hälften. Lägg över hallonen. Strö över strösslet och grädda i cirka 30 minuter.
Recept från DN 2018-08-17
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-07-19 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|