Tofu ramen soup
|
En smakrik nudelsoppa som är lätt att slänga ihop. Använd gärna umamibuljong för lite mer smak.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 2
Tid: ca
25 minuter
Ingredienser
6 dl vatten
6 champinjoner
8 cm purjolök
cirka 200 g tofu
½ pkt risnudlar (cirka 90 g)
1 vitlöksklyfta
2 buljongtärningar
2 msk soja, japansk
3 tsk sesamolja
1 stor näve spenat
|
Tillagning
Koka upp vatten i en kastrull.
Skölj champinjoner och skiva dem. Gör ett snitt längs med purjolöken och skölj den innan du strimlar den. Skär tofun i små kuber.
Stoppa i nudlar i det kokande vattnet. Pressa i vitlök och tillsätt buljongtärningar, tofu, champinjoner, purjolök, soja, sesamolja och spenat. Koka enligt anvisningarna på nudelpaketet.
Recept från DN 2018-08-17
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-07-19 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|