Grillade tunna kycklingfiléer med tonfisksås
|
Ersätt gärna några köttmåltider med kyckling, tunn kycklingfilé är perfekt att grilla snabbt. Det här är en variant på vitello tonnato som är en italiensk klassiker.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
35 minuter
Ingredienser
ca 650 g kycklingfiléer, tunt skivade
olivolja, till pensling
1 tsk salt
svartpeppar, nymalen
1 citron, delad + en halv till såsen
TONFISKSÅS
1 brk tonfisk i olja (200 g)
3 sardellfiléer
2 msk kapris
3 äggulor
1 msk citronsaft, färskpressad
2 msk olivolja
2 msk kycklingbuljong, kall
svartpeppar, nymalen
TILL SERVERING
150 g haricots verts, lättkokta
3 polka- och gulbetor, skalade och tunt skivade
60 g rucola
|
Tillagning
Börja med såsen: Lägg tonfisk med olja sardeller och kapris i en mixer eller använd stavmixer. Mixa slätt medan du tillsätter äggulor och citronsaft.
Häll i olivoljan, först droppvis sedan i en tunn stråle medan du mixar.
Späd med buljongen till en slät konsistens. Smaka av med peppar.
Pensla kycklingen med lite olivolja och grilla den 1-2 minuter på varje sida. Krydda med lite salt och peppar.
Grilla citronen med snittsidan ner och bjud den till. Det är gott att klämma över saften på kycklingen.
Servera kycklingen med tonfisksåsen, grillad citron och massor med fina grönsaker till.
Recept från DN 2019-05-25
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-05-27 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|