Citron- och vallmofrökakor
|
Vallmofröna kan också tillsättas i degen. Receptet ger cirka 24 kakor.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 12
Tid: ca
1 timme och 30 minuter
Ingredienser
125 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
1 ägg, litet
½ tsk vaniljsocker
2 citroner (eko och/eller tvättade), rivet skal
3 ½ dl vetemjöl
TOPPNING:
1 ägg
½ dl vallmofrön
|
Tillagning
Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ägg och vaniljsocker. Tillsätt citronskal och vetemjöl och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i kylskåp i 1 timme.
Värm ugnen till 175°C.
Kavla ut degen ½ centimeter tjock och ta ut kakor med mått. Receptet räcker till cirka 24 kakor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, pensla dem med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Grädda i cirka 15 minuter.
Recept från DN 2019-05-10 (Åsa Swanberg)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-05-17 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|