Äggkokotter i muffinsform
|
Att baka ägg i form i ugn är trevligt till påsk eller som brunchrätt.
|

|
Kategori: smårätter
Portioner: 6
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
smör till muffinsplåten
6-8 skivor av skinka, stora tunna ca 14 cm i diameter
2-3 dl ost, riven västgöta kloster eller Västerbotten
6-8 ägg
3-4 cocktailtomater
1 msk olivolja
1 dl spenatblad
salt
peppar
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en muffinsplåt för 6-8 muffins.
Lägg en skinkskiva i varje muffinsform i plåten så att den bildar en skål. Fördela i osten och knäck ett ägg i varje skål. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter.
Dela och fräs tomaterna i oljan undre tiden. Ta upp dem på en tallrik. Fräs spenatblad i oljan som finns kvar i pannan cirka ½ minut.
Toppa kokotterna med tomater och spenatblad. Salta och peppra.
Recept från DN 2019-04-13 (Lena Söderström)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-04-16 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|