I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 21 AUGUSTI 2019 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Köttfärs och aubergine fatteh
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Smarrigt från mellanöstern. Såg på tv när Nigella lagade den här rätten och det såg så gott ut, vilket det också var när jag lagade den.
Smarrigt från mellanöstern. Såg på tv när Nigella lagade den här rätten och det såg så gott ut, vilket det också var när jag lagade den. Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 1 timme och 0 minuter

Ingredienser

4 pitabröd

TOPPING
500 g grekisk yoghurt
5 msk tahini
2 citroner, juicen
2 vitlöksklyftor, pressade
1-2 tsk salt, gärna havssalt
125 g granatäppelkärnor
50 g pinjenötter
myntablad

KÖTTFÄRSRÖRA
3 msk olivolja
1 gul lök, liten, finhackad
1 aubergine
2 tsk kummin, mald
2 tsk koriander, mald
1 tsk ancho peppar eller chilipeppar
1-2 tsk havssalt, efter smak
500 g nötfärs

Tillagning

Sätt ugnen på 200 C°.

Skär upp pitabrödet i trianglar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och värm upp i cirka 10-15 minuter tills de fått lite färg.

Blanda yoghurt, tahini (rumsvarm), 3 msk citronjuice, pressad vitlök, 1 tsk havssalt i en värmetålig skål (ska senare värmas över vattenbad).

Skär upp aubergin i små kuber och finhacka löken. Häll olivolja i en stekpanna och stek löken på låg värme under omrörning i 5 minuter. Sänk värmen och låt steka i 4 minuter, rör då och då tills löken är mjuk och karamelliserad.

Höj värmen till medium, lägg i auberginen. Stek i 10 minuter under omrörning.

Tillsätt kummin, koriander, peppar och havssalt. Höj värmen och tillsätt köttfärsen. Rör om tills köttfärsen är genomstekt. Smaka av med salt.

Häll lite vatten i en kastull och koka upp. Sätt skålen med yoghurten ovanpå (den får inte nå ner till det kokande vattnet). Vispa tills yoghurten blivit rumsvarm och fått en konsistens som påminner om lätt vispad grädde.

Lägg upp på ett stort fat. Lägg pitabrödet i botten, köttfärsröran ovan på och sedan yogurtsåsen. Pudra yoghurten med anchorpeppar. Häll över granatäppelkärnorna och pinjenötterna. Toppa med rivna blad av mynta.

Ät med händerna, nacho style.

Recept: Nigella Lawson

Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-04-14 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2019 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: