I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
LÖRDAG 16 DECEMBER 2017 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Ugnsbakad kålrabbi
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Låt kålrabbin bli riktigt långsamt ugnsbakad, så att smaken blir koncentrerad och konsistensen mjuk och fin. Det kan vara tillbehör till grillad fisk, kött eller något långkok. Eller så kan de bli en fin liten förrätt.

Kategori: tillbehör
Portioner: 4
Tid: ca 2 timmar och 30 minuter

Ingredienser

4 kålrabbi
½ tsk salt, fint
2 msk olivolja
4 msk kapris, avrunnen
2 dl parmesan eller pecorino, nyriven (kan uteslutas)

Tillagning

Tvätta kålrabbin och halvera dem, men låt gärna blad och stjälkar vara kvar.

Värm ugnen till 140 grader (125 grader varmluft). Ställ grönsakerna i en ugnsfast form eller en gryta utan lock.

Ställ in i ugnen på galler i mitten och låt baka tills kålrabbin är mjuk men inte mosig. Det tar cirka 2 timmar beroende på storlek och ugn. Stick i den då och då för att kolla.

Ta ut ur ugnen och salta lite. Ringla över lite olivolja och strö över kapris. Och eventuellt riven ost. Servera på en gång.

Recept från DN Lördag #132 - 2017

Inskickad av THOMAS Publicerad 2017-10-07 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2017 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: