I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
LÖRDAG 16 DECEMBER 2017 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Pepparbakad karré med plommon- & ingefärssås
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Smaksätt karrén på kinesiskt vis med kanel, chili och ingefära. Och så sås på säsongens plommon.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 5 timmar och 10 minuter

Ingredienser

1 kg fläskkarré i bit
1 tsk chiliflakes
2 tsk kanel, malen
8 plommon, färska
400 g bönor, färska t ex haricots verts eller vaxbönor
rapsolja
salt
nymalen svartpeppar
ris
sesamolja
sesamfrön
koriander

INGEFÄRSSÅS
2 msk soja, japansk
1 ½ msk ingefära, riven
1 ½ msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1 msk fisksås, asiatisk
1 dl strösocker

Tillagning

Blanda chiliflakes, kanel, ½ msk salt och ½ msk peppar. Klappa in köttet med blandningen. Marinera minst 4 timmar i kylen eller gärna över natten.

Sätt ugnen på 175°C.

Bryn köttet runt om i 1 msk olja till det får färg. Lägg det i en ugnsform.

Dela, kärna ur och halvera plommonen. Lägg dem bredvid köttet.

Ställ in i ugnen cirka 50 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på 70°C. Låt vila cirka 20 minuter.

Koka riset enligt instruktioner på förpackningen.

INGEFÄRSSÅS
Blanda soja, ingefära, vinäger och fisksås i en skål. Smält sockret och 2 msk vatten i en liten kastrull på medelvärme, rör ej i kastrullen. Låt bubbla tills sockret är ljusbrunt. Rör försiktigt ner sojablandningen, det kan stänka lite. Låt koka på svag värme några minuter. Låt såsen svalna något.

Mixa såsen med 8 av plommonhalvorna. Späd eventuellt med 1 dl vatten.

Koka bönorna hastigt i saltat vatten i en kastrull. Häll av och låt ånga av. Droppa över lite sesamolja och strö över sesamfrön.

Skiva köttet. Servera med plommon, sås, bönor, koriander och kokt ris.

Recept från tidningen Buffé #8 - 2017

Inskickad av THOMAS Publicerad 2017-10-03 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2017 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: