Ryttarkaka
|
En seg kladdkakebrownie med ett tjockt och saftigt kokostoscatäcke som du bakar i ett nafs! Den här ryttarkakan är en dröm!
|
|
Kategori: till kaffet
Portioner: 20
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
BROWNIEBOTTEN
4 st ägg
200 g smör
3 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
KOKOSTOSCA
75 g smör
5 ½ dl kokosflingor
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
|
Tillagning
Receptet ger 24 stycken.
Sätt ugnen på 200°C. Klä en ugnsform eller långpanna med bakplåtspapper.
Smält smör på svag värme i en kastrull.
Vispa ägg och socker till en fluffig smet i en bunke, använd gärna elvisp.
Tillsätt vaniljsocker, salt och kakao. Vispa ihop till en jämn smet.
Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Bred ut kakan i ugnsform eller långpannan med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kakan får lite färg.
Häll kokosflingor, sirap, strösocker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme.
När smöret smälter börjar du röra om så att det blir en jämn smet. Koka upp och sänk värmen. Låt smeten sjuda i ca 5 minuter.
När browniebotten är nästan klar, bred på kokostoscan och grädda hela kakan ytterligare ca 10 minuter så att kokostoscan får en gyllene färg och blir lite seg.
Låt kakan svalna och skär upp i jämna bitar.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-11-04 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|