Mamma Valborgs chokladkakor
|
Kakorna blir härligt spröda och påminner om drömmar. Rör gärna degen för hand istället för att använda matberedare.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 20
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
200 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap, ljus
1 äggula
4 dl vetemjöl (225 g), drygt
1 msk kakao
2 tsk bikarbonat
|
Tillagning
Receptet ger cirka 40 kakor.
Värm ugnen till 150°C, använd över- och undervärme, inte varmluft.
Rör smör och socker mjukt. Tillsätt vaniljsocker, sirap och äggula.
Blanda de torra ingredienserna och arbeta in i smörblandningen, gärna med händerna.
Rulla jämnstora kulor av degen och lägg dem med lite mellanrum på plåtar klädda med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut en aning.
Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Grädda lite kortare om du vill ha kakorna mjuksega och lite längre om du vill ha dem riktigt knapriga. Konsistensen ska bli som drömmar, enligt ursprungsreceptet. Då blir de jättegoda.
Recept från DN Lördag 2025-10-25.
Från boken "Bettys bästa. Recept, tips och tankar" av Katarina Widholm.
ISBN 9789180506991
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-11-04 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|