Teriyakiwokad fläskkotlett med asiatisk kålsallad
|
Asiatisk smak när den är som bäst. Servera med jasminris och rostade sesamfrön.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 2
Tid: ca
20 minuter
Ingredienser
Asiatisk kålsallad
1 morot
1 st pak choy
1 rödlök
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk sesamfrön
Teriyakiwokad fläskkotlett
1 dl teriyakysås
1 dl vatten
½ msk majsstärkelse
250 g fläskkotlett, skivad
½ msk olja
2 klyftor vitlök
1 krm salt
Till servering
135 g jasminris
|
Tillagning
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Gör i ordning teriyaikisås om du inte använder färdig, se recept nedan.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna. Akta så de inte bränns.
Asiatisk kålsallad: Skala och grovriv morot. Strimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en bunke och blanda med vitvinsvinäger, neutral olja och lite salt. Lägg upp på ett fat och toppa med sesamfrön.
Blanda ihop teriyakisås, vatten och majsstärkelse i en liten skål. Strimla fläskkotlett.
Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs det strimlade köttet och pressad vitlök cirka 4 minuter. Krydda med salt. Tillsätt teriyakisåsblandningen, låt koka ihop cirka 2 minuter.
Servera teriyakiwokad fläskkotlett med jasminris och asiatisk kålsallad.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-10-29 Uppdaterad
2025-10-29
|
Detta recept passar bra ihop med...
Teriyakisås

|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|