Teriyakisås
|
Teriyaki är japansk matlagning baserad på en söt sojasås-marinad. Någon form av strimlat/skuret kött, fisk eller skaldjur steks eller grillas i den marinaden. Såsen gör du enkelt själv.
|

|
Kategori:
Portioner: 4
Tid: ca
15 minuter
Ingredienser
1 vitlöksklyfta
½ dl strösocker
1 ¼ dl japansk soja
1 dl vatten
1 ½ msk risvinäger
1 msk färskriven ingefära
½ msk majsstärkelse
|
Tillagning
Skala och riv vitlöken fint.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp såsen under vispning.
Allra vanligaste användningen är kanske "Chicken teriyaki" men allt från bläckfisk till konnyaku kan användas. Ordet betyder ungefär "glänsande stekning/grillning", där glänsande syftar på marinadens glans.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-10-29 Uppdaterad
2025-10-29
|
Detta recept passar bra ihop med...
Teriyakiwokad fläskkotlett med asiatisk kålsallad

|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|