I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
MÅNDAG 18 OKTOBER 2021 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Stekt kyckling, cruditésallad & zucchinikräm
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Cruditéer är råa grönsaker, ofta skivade. De kan serveras som dipp till förrätt eller som här, i form av en krispig sallad.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 1 timme och 50 minuter

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé
salt
peppar
rapsolja
smör
20 g salvia, färsk
20 g timjan, färsk
3 vitlöksklyftor
½ kålrabbi
1 zucchini
½ gurka
1 fänkål
olivolja
vinäger
100 g mandlar, saltrostade och hackade
ätbara blommor och blad

ZUCCHINIKRÄM
2 zucchini
2 silverlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk sambal badjak
olivolja
vinäger
salt

Tillagning

Börja med zucchinikrämen: Sätt ugnen på 225°C varmluft (cirka 250°C vanlig ugn).

Skär zucchini i mindre bitar. Skala löken och skär i mindre bitar. Skala vitlöken. Lägg allt i en ugnsfast form och rosta i cirka 20-25 minuter. Mixa de rostade grönsakerna i en kannmixer tillsammans med sambal och olivolja. Smaka av med vinäger och salt.

Skala kålrabbin. Hyvla kårrabbi, zucchini, gurka och fänkål tunt på en mandolin (spara fänkålsdillen till garnering). Lägg fänkål och kålrabbi i isbad så de blir exra krispiga.

Hacka dillen från fänkålen och blanda med olivolja och lite vinäger.

Sänk ugnsvärmen till 150°C varmluft (cirka 170°C vanlig ugn).

Salta och peppra kycklingen. Krossa vitlöksklyftorna med behåll skalet på. Värm en stekpanna till hög temperatur och häll i lite olja. Tillsätt kycklingen med skinnsidan nedåt. Stek i 3-4 minuter tills skinnet fått en krispig gyllenbrun yta. Vänd kycklingen och tillsätt smör, örter och vitlök. Stek ytterligare 3 minuter och stoppa sedan in kycklingen i ugnen tills den har en innertermperatur på 70°C, det tar cirka 10 minuter.

Blanda alla råa grönsaker i en skål tillsammans med dilloljan. Lägg på ett serveringsfat, toppa med de saltrostade mandlarna och lite färska blad och blommor. Servera till den nystekta kyckllingen och rostad zucchinikräm.

Recept från DN 2021-09-04 (Jonathan Kasche)

Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-10-03 Uppdaterad 2021-10-03

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2021 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: