Paneer makhani
|
En smakrik indisk maträtt som blir en favorit för hela familjen.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
450 g apetina paneer
MARINAD
2 dl yoghurt, turkisk
1 msk gurkmeja, malen
2 msk garam masala
1 msk spiskummin, malen
1 tsk salt
1 lime, rivet skal och saft
MAKHANISÅS
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 tomater
1 röd chili
100 g smör
5 kardemummakärnor
1 msk kumminfrön
1 msk curry
2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 kruka koriander, hackad
|
Tillagning
MARINAD
Blanda alla ingredienser till marianden i en bunke. Skär osten i stora tärningar och vänd ner. Låt marinera cirka 15 minuter eller över natten i kylen.
MAKHANISÅS
Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Kärna ur och hacka chilin.
Fräs löken i smör. Tillsätt vitlök, chili och tomater. Fräs ytterligare några minuter. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med ytterligare ett par minuter. Rör ner tomatpuré, grädde och vatten. Koka upp.
Vänd ner osten och all marinad. Låt koka 4-5 minuter.
Strö över hackad koriander och servera med kokt ris, naanbröd och mango chutney.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-04-03 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|