I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 21 AUGUSTI 2019 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Mangold- och fetapaj
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Det blir så himla gott med fetaost och mangold i en krämig äggstanning. Har du turen att få tag på späd mangold blir pajen ännu godare.

Kategori: smårätter
Portioner: 8
Tid: ca 1 timme och 0 minuter

Ingredienser

350 g mangold, med stjälk (eller 200 g späd mangold eller spenat)
2 dl gul lök, finhackad
2 tsk vitlök, finhackad
2 msk smör + 1 msk olivolja
150 g fetaost
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl hårdost, riven
1 tsk salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Förbered och förbaka pajbotten (se länk till recept nedan).

Om du har fullväxt mangold, skär bort stjälkarna från mangolden (de kan kokas och ätas med smör).

Fräs lök och vitlök i en stekpanna i smör och olivolja till de börjar mjukna. Lägg i mangoldbladen och låt fräsa i några minuter tills den krymper ihop. Skeda över det frästa i pajskalet.

Smula fetaosten och fördela över fräset.

Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet. Grädda i cirka 35 minuter tills fyllningen är fast och gyllene.

Recept från DN 2019-07-13

Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-07-17 Uppdaterad 2019-07-17

Detta recept passar bra ihop med...

Pajdeg, grundrecept


Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2019 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: