I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TORSDAG 12 DECEMBER 2019 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Pajdeg, grundrecept
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Ett recept som ger ett knaprigt pajskal som kan användas till alla möjliga pajer, både salta och söta.

Kategori:
Portioner: 8
Tid: ca 45 minuter

Ingredienser

125 g smör, kylskåpskallt
150 g vetemjöl
½ tsk salt
1 krm strösocker
3 msk vatten

Tillagning

Skär det kalla smöret i centimeterstora tärningar.

Lägg smör, mjöl, salt och socker i en bunke. Arbeta samman med fingertopparna tills det blir ett smul.

Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen till en boll. Slå in den i plastfolie och låt vila i kylskåp en timme.

Lägg degbollen på mjölat bakbord och banka på den med en kavel så att den plattas till och blir några centimeter tjock. Kavla den sedan från mitten utåt kanterna, till en cirkel som är något större än pajformen. Se till att lyfta och mjöla inunder om det behövs, så att degen inte fastnar i underlaget.

Lyft över degen till en pajform 22-24 centimeter i diameter (gärna med löstagbar botten) genom att försiktigt rulla upp den på den mjölade kaveln och rull ut den igen ovanpå formen. Tryck till degen så att den klär insidan av formens kant runtom och skär av eventuellt överskott som hänger över kanten.

Värm ugnen till 200°C (175°C varmluft). Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills degen blir fast och gyllene. Ta ut och låt svalna lite grann. Fyll pajen med valfri fyllning (t ex Mangold- och fetapaj eller tomat- och ädeostpaj).

Recept från DN 2019-07-13

Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-07-17 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2019 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: