I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 27 MARS 2019 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Kalljästa valnötsbröd
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Superenkla portionsbröd där du inte ens behöver knåda degen. Ersätt gärna valnötterna med hasselnötter, solrosfrön eller pumpafrön. Räcker till 24 stycken.

Kategori:
Portioner: 20
Tid: ca 3 timmar och 40 minuter

Ingredienser

½ pkt jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 dl grahamsmjöl eller fullkornsdinkel
11 dl vetemjöl
2 ½ tsk salt
100 g valnötter
ca ½ dl vetemjöl till bakbordet

Tillagning

Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt det fingerljumna vattnet och rör så att jästen löser sig.

Rör ner grahamsmjöl eller fullkornsdinkel, vetemjöl, salt och valnötter. Arbeta degen med en trägaffel i någon minut. Degens ska vara lös. Täck bunken med plastfolie. Ställ degen kallt i 3 timmar.

Strö lite vetemjöl på bakbordet och häll ut degen ovanpå. Strö resten av mjölet ovanpå degen (degen ska inte knådas). Dela degen i 24 jämnstora bitar.

Sätt ugnen på 250°C. Lägg bröden på två bakpappersklädda plåtar och låt dem jäsa under bakduk tills ugnen är varm, cirka 20 minuter. Grädda valnötsbröden i cirka 12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Recept från DN 2019-03-09 (Kristina Eriksson)

Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-03-10 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2019 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: