I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TISDAG 25 JUNI 2019 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Kyckling med Maitre d‛hotel-smör
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
En lite lyxigare rätt osm räcker till många. Maitre d‛hotel-smör är en klassisk blandning av smör, persilja, vitlök och citron.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 8
Tid: ca 1 timme och 30 minuter

Ingredienser

1 påse steklök
½ vitlök
2 kycklingar, färska á cirka 1,2 kg
2-3 tsk flingsalt
5 fikon, färska

SMÖR
150 g smör, rumsvarmt
2 msk citronsaft, färskpressad
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk persilja, finhackad
salt
peppar

TILL GARNERING & SERVERING

flingsalt
färska örter
grönsallad

Tillagning

Smör: Vispa upp smöret i en bunke cirka 1 minut, använd elvisp. Vispa i citronsaften. Blanda i vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar. Låt smöret stå kallt i cirka 20 minuter. Dela smöret i sex lika stora delar.

Skala steklöken. Dela vitlöken i klyftor.

Sätt ugnen på 175°C. Krydda kycklingarna ut- och invändigt med salt och lägg dem tillsammans med vitlöksklyftorna i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Fyll kycklingarna med steklöken och en bit av smöret. Bind dem med steksnöre.

Lyft skinnet på kycklingbröstet och fördela en bit av smöret under skinnet på varje kyckling. Toppa kycklingarna med resten av smöret och sätt långpannan i nedre delen av ugnen. Stek kycklingarna 60 minuter, eller tills de är helt klara. Vänd kycklingarna och ös dem med smörskyn som bildas, 2-3 gånger under stektiden. Dela fikonen och låt dem steka med de sista 20 minuterna.

Låt kycklingarna vila i cirka 10 minuter. Lägg upp dem på ett fat. Ös med skyn och lägg fikon och vitlök runtom. Toppa med flingsalt och färska örter. Tranchera gärna vid bordet. En fräsch grönsallad är gott att servera till.

Recept från DN 2019-01-11 (Lena Söderström)

Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-01-12 Uppdaterad 2019-01-12

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2019 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: