I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
SÖNDAG 22 JULI 2018 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Krämig polenta med svamp & ugnsstekta tomater
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Polenta på rätt sätt är underbart.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 30 minuter

Ingredienser

400 g körsbärstomater, på kvist
400 g svamp, t ex ostronskivling, champinjoner eller kantareller
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 ½ dl polentagryn, finmalda
50 g smör
4 dl parmesanost, finriven
70 g spenat, färsk
1 citron, finrivet skal
olivolja
salt
svartpeppar

Tillagning

Sätt ugnen på 225°C. Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olja, rosta mitt i ugnen 25 minuter.

Skär svampen i mindre bitar, stek på hög värme cirka 5 minuter. Tillsätt olja, sänk värmen och stek tills svampen är ordentligt stekt, cirka 10 minuter. Tillsätt vitlöken och låt steka med någon minut. Smaka av med salt och peppar.

Koka polentan enligt anvisning på förpackningen och låt sjuda till den är krämig, cirka 7 minuter, rör då och då. Rör ner smöret och hälften av osten. Krydda med salt och peppar.

Toppa polentan med resten av osten, tillsätt spenat och finrivet citronskal till svampblandningen, servera svampen och tomaterna till polentan.

Recept från tidningen Mer Smak #1 - 2018

Inskickad av THOMAS Publicerad 2018-01-31 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2018 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: