I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
LÖRDAG 15 DECEMBER 2018 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Lammkotletter med paprikasmör & grönkålshummus
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Har du väl lagat lammkotletter med paprikasmör kommer du aldrig vilja ha dem på annat vis!

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 50 minuter

Ingredienser

800 g lammkotletter
900 g potatis, fast
2 msk olivolja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 vitlöksklyftor
½ dl persilja, finskuren

PAPRIKASMÖR
50 g smör, rumsvarmt
6 sardeller i olja
1 paprika, grillad inlagd
1 vitlöksklyfta, stor
7 myntablad, färska
salt
peppar

GRÖNKÅLSHUMMUS
1 brk kikärter (400 g), sköljda
1 msk tahini
40 g grönkålsblad
1 kruka koriander, med stjälk
½ citron, pressad saft
¾ dl vatten
1 ½ tsk spiskummin, malen
3 msk olivolja
salt
peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 225°C. Skiva potatisen tunt och lägg i en bunke med kallt vatten. Låt stå cirka 10 minuter. Häll av vattnet, torka potatisen noga med kökshandduk. Dela upp på två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Vänd runt med olja och sprid ut potatisen. Salta och peppra. Krossa vitlöksklyftorna med skal på och lägg en på varje plåt. Rosta potatisen krispigt gyllenbrun i mitten av ugnen.

PAPRIKASMÖR: Mixa alla ingredienser till ett slätt, rött smör. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i rumstemperatur till servering.

GRÖNKÅLSHUMMUS: Mixa alla ingredienser utom olivolja, tillsätt den på slutet och låt den bara mixa med en kort stund. Smaka av med salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna och klicka i 1 msk smör. Salta och peppra köttet. Stek på hög värme cirka 3 minuter på varje sida. Låt kotletterna vila cirka 10 minuter före servering. Toppa med paprikasmör och hackad persilja. Servera med rostad potatis, hummus och eventuellt en sallad.

Recept från tidningen Mer Smak #1 - 2018

Inskickad av THOMAS Publicerad 2018-01-31 Uppdaterad 2018-01-31

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2018 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: