I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
SÖNDAG 23 SEPTEMBER 2018 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Vitlöks- och chilimusslor med krispig sallad & ris
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Musslor är så gott! Här har de fått massor av smak av vitlök och chili.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 2
Tid: ca 25 minuter

Ingredienser

1 kg blåmusslor, färska
neutral olja, att steka i
2 ½ dl tomater, passerade
2 ½ dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 msk honung
2 msk risvinäger eller ½ msk vitvinsvinäger
1 msk soja, ljus
1 tsk maizena, utblandat i vatten
40 g smör
1 ägg
salt

KRYDDPASTA
1 gul lök, grovt hackad
4 vitlöksklyftor
4-6 röda chili, urkärnade
2 msk ketchup
1 msk fisksås

TILL SERVERING
1 ½ dl jasminris
1 kruka koriander, grovhackad
3 salladslökar, strimlade
gem- eller isbergssallad

Tillagning

Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Lägg musslorna i rikligt med kallt vatten i cirka 20 minuter, byt gärna vatten någon gång under tiden. Ta upp musslorna, skrubba skalen och ta bort eventuellt skägg. Släng de musslor som är trasiga eller öppna.

Mixa alla ingredienser till kryddpastan till en slät massa. Häll olja i en vid stekpanna eller kastrull med lock. Fräs kryddpasten ett par minuter under omrörning tills den blir lite mörkare i färgen.

Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongtärning, honung, vinäger och soja. Låt koka ihop till en sås och smaka av med salt.

Vänd ner musslorna i såsen. Höj värmen och sätt på locket. Låt puttra i ett par minuter. Rör om, ta upp musslorna och lägg dem på ett fat. Nu ska musslorna ha öppnat sig. Släng de som eventuellt inte öppnat sig.

Tillsätt maizena i den kvarvarande såsen i pannan under omrörning. Rör ner smör. Dra kastrullen från värmen. Vispa ett ägg lätt med en gaffel och tillsätt det. Smaka av med salt och häll såsen över musslorna. Toppa med salladslök och koriander. Servera med ris och sallad.

Recept från tidningen Mer Smak #1 - 2018

Inskickad av THOMAS Publicerad 2018-01-30 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2018 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: