I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TISDAG 20 FEBRUARI 2018 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Ankbröst med rotselleri & apelsin
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
En söndagsmiddag att längta till.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 45 minuter

Ingredienser

2 st ankbröst

ROTSELLERIKRÄM
400 g rotselleri, skalad och tärnad
2 dl grädde
salt
vitpeppar

STEKT KÅL
200 g grönkål, färsk repad
1 rödlök, klyftad
1 msk smör

APELSINSÅS
2 msk råsocker
1 msk vitvinsvinäger
2 st apelsiner, saft och rivet skal
2 dl kycklingbuljong
25 g smör/ankfett

TILLBEHÖR
1 dl hasselnötter, rostade

Tillagning

Skär skåror i ett rutmönster i fettkappan på ankbrösten, krydda med salt och peppar. Lägg i kall panna utan fett med skinnsidan nedåt och stek tills skinnet är gyllene och krispigt. Bryn snabbt på andra sidan. Efterstek i 125°C ugn tills innertemperatur 62°C. Låt vila cirka 5 minuter. Skiva ankan i cirka 1 centimeter tjocka skivor.

ROTSELLERIKRÄM
Lägg rotsellerin i kokande saltat vatten. Låt sjuda tills rotsellerin mjuknat. Häll av vattnet och använd sedan en mixerstav. Mixa rotsellerin och häll i grädde, lite i taget tills det blir en len kräm. smaka av med salt och vitpeppar.

Apelsinsås: Blanda socker och vinäger i en kastrull. Värm under omrörning på låg värme tills sockret har smält utan att bränna. Tillsätt apelsinsaft och kycklingbuljong. Koka ihop tills ⅓ återstår. Tillsätt rivet apelsinskal, lite ankfett från stekpannan, smaka av med salt och peppar.

Skär grönkålen i mindre bitar. Stek kål och lök snabbt i panna och servera till ankan.

Vid servering, lägg lite selleripuré i botten, toppa med kål, skivat ankbröst och ringla lite apelsinsås över. Toppa med rostade hasselnötter.

Inskickad av THOMAS Publicerad 2018-01-28 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2018 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: