I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 18 OKTOBER 2017 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Halloumi tikka masala
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Servera gärna med picklad rödlök.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 30 minuter

Ingredienser

2 morötter, grovrivna
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk chiliflakes
2 tsk olja, neutral
1 msk ingefära, finhackad
3 tsk garam masala
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
800 g svarta bönor, kokta och avsköljda
1 olja, neutral
200 g halloumi, tärnad
½ lime, pressad saft
salt
svartpeppar
ris, kokt för 4 personer
salta cashewnötter
koriander, färsk

Tillagning

Fräs morötter, lök, vitlök och chiliflakes i olja i en stekpanna tills löken är mjuk. Tillsätt ingefära, garam masala och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut under omrörning.

Tillsätt krossade tomater, vatten och crème fraiche, smula ner buljongtärningen. Låt sjuda cirka 10 minuter. Mixa eventuellt såsen slät. Häll i bönorna.

Hetta upp olja i en stekpanna. Stek halloumin gyllene. Vänd ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Toppa med saltrostade cashewnötter och koriander. Servera med kokt jasminris.

Recept från tidningen Mer Smak #8 - 2017

Inskickad av THOMAS Publicerad 2017-10-05 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2017 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: